NRK: Olympiatoppen har sendt over 6000 doser astmamedisin til OL

Statskanalen har sett på hva slags og hvor mye medisiner Olympiatoppen har sendt til Pyeongchang og funnet ut at Norge har med følgende doser:

1800 doser Symbicort, 1200 doser Atrovent, 1200 doser Alvesco, 360 doser Ventoline og 1200 doser Airomir, i tillegg skriver NRK at både Pulmicort og Atrovent til bruk på forstøver er med til OL-byen.

Dermed har Norge totalt med over 6000 doser astmamedisin til Sør-Korea.

Finland, Sverige og Tyskland opplyser til NRK at de har med en betydelig mindre mengde til OL, og ingen av nasjonene skal ha tatt med seg forstøverapparat.

Mona Kjeldsberg, leder for Olympiatoppens helseteam, sier til NRK at hun forstår at mengden doser høres mye ut for utenforstående. Men hun påpeker at Norge har med 43 inhalatorer ment til personlig bruk, altså at ingen skal dele på en inhalator.

– Vi står for de dosene vi har, og har gjort en beregning ut fra det vi har hatt med oss til tidligere OL. Vi må ha en beredskap for å kunne dekke ting som måtte oppstå for 250 mennesker som vi har ansvaret for under hele OL. Og så skal det sies at det aller, aller meste av medisinene blir med hjem igjen, sier Kjeldsberg til NRK.

Bruken av astmamedisin i norsk langrenn har i årevis vært et hett diskusjonstema blant utenlandske konkurrenter. Her hjemme ble det satt søkelys på da Martin Johnsrud Sundby-saken dukket opp i fjor sommer.

Sundby ble utestengt i to måneder for brudd på dopingbestemmelsene, og han ble blant annet fratatt en sammenlagtseier i Tour de Ski. Røa-løperen hadde brukt for store doser med astmamedisinen Ventoline.

Dr Publish article rss

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *