LB-2016-145286

En kvinne brakk håndleddet da hun falt på isen i desember 2010. Hun ble operert ved Nordlandssykehuset. Det ble satt inn en Osteosyntese med volar plate og skruer. Hun hadde vedvarende smerter i hånden etter operasjonen og var til flere kontroller for dette. Det ble konkludert med at hun mest sannsynlig hadde komplekst regionalt smertesyndrom (CRPS). Først flere måneder etter operasjonen ble diagnosen fastsatt til karpaltunnelsyndrom (CTS). Dette innebærer at en medianusnerven som går til fingrene ligger i klem ved håndleddet. I så fall må skjeden som nerven går gjennom snittes, slik at nerven frilegges. Dette bør normalt skje så raskt som mulig. I motsatt fall kan nerven få varig skade. Diagnosen karpaltunnelsyndrom ble først stilt ca. to måneder etter operasjonen og det gikk ytterlige tre måneder før inngrepet ble foretatt. Lagmannsretten kom til at helsehjelpen til kvinnen ikke hadde vært i tråd med vanlig praksis for slik helsehjelp. Diagnosen og helsehjelpen ble utført for sent, og kvinnen har i dag en varig skade. Kravet til årsakssammenheng var oppfylt. Stikkord: Pasientskade. Håndleddsbrudd, karpaltunnelsyndrom (CTS), komplekst regionalt smertesyndrom (CRPS). Budapest-kriteriene. Pasientskadeloven § 2.
Lovdata – Siste avgjørelser

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *