Tunisier pågrepet i Tyskland etter funn av ricin

29-åringen er pågrepet, siktet for besittelse av ricin, og påtalemyndigheten etterforsker nå om han også skal ha planlagt «en alvorlig voldshandling mot myndighetene», opplyste en talskvinne ved påtalemyndighetens kontor i Karlsruhe onsdag.

Tidligere onsdag sa en annen talskvinne ved det samme kontoret at man vurderer om mannen kan ha hatt et terrormotiv. Ricin er omfattet av Biologivåpenkonvensjonen fra 1972 og Kjemivåpenkonvensjonen fra 1997.

Politi og brannfolk gjennomsøkte mannens leilighet tirsdag kveld. Eksperter iført beskyttelsesutstyr fjernet det giftige stoffet fra stedet. Ricin er et ekstremt dødelig stoff som skal være 1.000 ganger giftigere enn cyanid.

(©NTB)

Dr Publish article rss

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *