Gardermoen skal bygges ut nok en gang

Prisen er satt til 3,3 milliarder kroner for byggeprosjektet som ble vedtatt på et styremøte torsdag.

Konsernsjef Dag Falk-Petersen i Avinor sier til Aftenposten at trafikken til og fra land utenfor Schengen de siste årene har vokst mest. Utvidelsen vil øke kapasiteten på antall passasjerer på reiser utenfor Schengen fra dagens 5,5 millioner til 8 millioner i året.

Utvidelsen skal skje mot øst, til høyre etter at man har passert sikkerhetskontrollen og passkontrollen. Passasjerer med adgang til lounge på flyplassen vil dermed slippe å måtte legge inn tid til passkontroll på veien fra lounge til gaten.

Arbeidene vil starte i oktober og skal etter planen være ferdig før sommeren 2022.

(©NTB)

Dr Publish article rss

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *