Letemannskapene fortsetter søk i Tamokdalen

Det opplyser Troms politidistrikt. Dette arbeidet skjer ved hjelp av Recco-utstyr.

– Det planlegges også med bistand fra Forsvaret å sprenge i området ovenfor skredet med formål å skredsikre rasområdet, melder politiet.

De finske skiløperne Mikael Sten (29), Niklas Nyman (36), André Stenfors (32) og svenske Disa Bäckström (29) er antatt omkommet i skredet, som gikk onsdag 2. januar. De var på topptur til Blåbærfjellet og ble sist observert i 14-tiden. Etter noen timer ble en femte person i turfølget bekymret og meldte fra til politiet.

På grunn av værforholdene har det vært lange avbrudd i letearbeidet. Arbeidet i området er planlagt i tre faser: Lokalisering og posisjonering av de savnede, sikring av skredområdet og uthenting av de omkomne. Gravingen skal etter planen gjøres for hånd.

– Dette er den mest risikofylte delen av operasjonen, og vi vil derfor løpende foreta en sikkerhetsmessig vurdering. Mannskaper må settes inn i skredområdet med helikopter, og de må også kunne hentes ut med helikopter, opplyste politiet før helgen.

(©NTB)

Nettavisen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *