Selger Villa Fagerheim på Ormøya i Oslo for 32 millioner

Selger Villa Fagerheim på Ormøya i Oslo for 32 millioner

Advokat Odd Kalsnes i Privatmegleren har tro på et snarlig salg av Villa Fagerheim på Ormøya i Oslo. To potensielle kjøpere har vist spesielt stor interesse for den fredede eiendommen, og man har mottatt et bud «i nærheten av prisantydningen».

– Kjøpere i denne prisklassen er naturlig nok mer selektive enn andre. Dette huset er så enestående at man må finne en spesiell kjøpegruppe, gjerne noen med sterkt interesse for kulturhistorie. Ettersom hele eiendommen er fredet, er det svært begrenset hva en ny eier kan gjøre her, sier Kalsnes.

Villa Fagerheim

Villa Fagerheim på Ormøya rett utenfor Oslo sentrum er annonsert for salg. Boligen ligger på en 6,1 mål stor tomt med egen strandlinje. Foto: (Finn/Privatmegleren)

Håndterer ekstrem luksus

Advokaten er kjent som arkitekten bak flere store transaksjoner i luksussegmentet i Oslos boligmarked. Mange av objektene han selger skjer uten offentlig annonsering, ved at han henvender seg til en portefølje av interessenter han vet om på forhånd. 

Villa Fagerheim var inntil for et par år siden i tidligere XXL-gründer Øivind Tidemandsens eie. Han kjøpte boligen i 2011 for 25 millioner kroner.

6087892

XXL-BOLIG: Øyvind Tidemandsen ble søkkrik på sportskjeden XXL. Han har tidligere eid Villa Fagerheim. Foto: Paul Weaver (Nettavisen)

– Men han har selv aldri bodd der. Den ble solgt for to år siden til nåværende eier som har bestemt seg for å selge videre, sier Kalsnes.

«Unik strandeiendom»

Villa Fagerheim beskrives i prospektet som «en unik strandeiendom på 6,1 mål med strand og badehus. 

– I tillegg er det et lysthus som nesten er råtnet og en flik av eiendommen som kan skilles ut til en ny tomt, forteller Kalsnes. 

Han mener eiendommens beliggenhet ville gitt den en prislapp på det dobbelte om ikke den var fredet av riksantikvaren. 

– Da ville den blitt solgt på timen til en utbygger som hadde bygget terrasseleiligheter. Og hva en sånn eiendom hadde kostet på Bygdøy på den andre siden av byen, med samme størrelse, tør jeg ikke engang tenke på. Da snakker vi 70-80 millioner kroner.

Smartembed embed

Nettavisen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *