TOSLO-2017-200688 – UTV-2018-1296

Spørsmål om arbeid på en demning i vannkraftmagasin skulle klassifiseres som vedlikehold med fradragsrett for kostnader eller som aktiveringspliktig påkostning. Retten fant at tiltakene på demningen ikke bare ble gjort grunn av behov for vedlikehold. Retten fant at demningen var tilført en varig verdi ved ved å styrke og sikre den, selv om det ikke førte til økt kraftproduksjon og økte inntekter. Tingretten fant at tiltakene på demningen var en kombinasjon av endringsarbeid og forbedring/standardheving. Derfor kunne det ikke klassifiseres som vedlikehold. Skatteetatens vedtak ble stadfestet. (Sammendrag ved Lovdata.) Stikkord: Skatterett. Standardheving eller endring av driftsmiddel. Tvist om likningsvedtak for 2012, 2013 og 2014 skal oppheves. Skatteloven § 6-1, § 6-11, § 18-3, § 18-6 fjerde ledd.
Lovdata – Siste avgjørelser

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *