Arsenal klatret forbi Manchester United og Chelsea

Artikkelen oppdateres!

WATFORD – ARSENAL 0-1:

Watford ga Arsenal brukbar kamp, men ødela for seg selv med en forferdelig keepertabbe av Ben Foster og hodeløs handling av Troy Deeney.

Det var nemlig ikke spilt mer enn ti minutter før Pierre-Emerick Aubameyang sendte gjestene opp i 1-0 etter at Watford-keeper Foster brukte for lang tid med ballen i beina. Aubameyang fikk blokkert Fosters klarering og kunne deretter se ballen trille enkelt i mål.

Minuttet senere fikk Arsenel en ny gavepakke av hjemmelaget på Vicarage Road da Watford-kaptein Deeney ble for aktiv med armen i en løpsduell mot Lucas Torreira. Det resulterte i dirkete rødt kort for Watford-profilen som får kritikk av tidligere Premier League-spiller og BBC-kommentator Chris Sutton.

– Det er mulig Arsenal-spillerne hevder at Troy Deeney mangler hjerneceller i kveld for det der er ren idioti. Et fortjent rødt kort, kommenterer Sutton.

Premier League - Watford v Arsenal

OPPGITT: Troy Deeney var ikke enig i dommernes avgjørelse. Foto: David Klein (Reuters)

Watford jaget utligning

Til tross for at de ble redusert til ti mann, klarte riktignok Watford å gi gjestene god kamp om poengene.

Både Craig Catchcart og Etienne Capoue kom til gode sjanser for hjemmelaget i første omgang, men Bernd Leno i Arsenal-målet vartet opp med gode redninger ved begge anledninger.

Til pause stod det fortsatt 1-0 til gjestene.

Arsenal holdt på å doble ledelsen ti minutter etter pause da Henrikh Mkhitaryan ble spilt fri på bakerste stolpe av Iwobi, men denne gangen hang Foster langt bedre med og fikk reddet armenerens avslutning.

Etter 63 minutter var det Watford som var svært nær scoring da Adam Masina forsøkte seg med en skudd fra nærmere 30 meter, men avslutningen endte i krysstangen.

Klatret opp på fjerdeplass

Hjemmelaget fortsatte å presse Arsenal voldsomt mot slutten av kampen, men til tross for noen gode muligheter var det til slutt gjestene som kunne juble for tre poeng mandag kveld.

Seieren er svært viktig for Arsenal som kjemper en tøff kamp om å ende blant topp fire i Premier League. Mandagens seier betyr at Arsenal nå klatrer forbi både Manchester United og Chelsea på tabellen.

Arsenal ligger nå på 4. plass i ligaen med 66 poeng – ett poeng bak byrival Tottenham Hotspur.

Arsenal møter Crystal Palace hjemme på Emirates i neste seriekamp.

Nettavisen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *