Philippe Coutinho får kritikk for denne gesten

Philippe Coutinhos fikk endelig sin overgang til Barcelona fra Liverpool før fjorårets sesong ble sparket i gang. 

Coutinho ble hentet for en svimlende sum, og supporterne forventet kanskje at den brasilianske teknikeren ville fylle skoene til Neymar umiddelbart.

 Det har ikke skjedd – og det har vært rapportert at Barcelona er villige til å kvitte seg med midtbanespilleren allerede til sommeren. 

Rivaldo reagerer 

På tirsdag viste Coutinho hva han er god for, med sitt utsøkte mål mot Manchester United – et mål som langt på vei beseglet Uniteds skjebne i turneringen. 

Det var dog ikke målet, men heller feiringen som var i fokus etterpå. 

Coutinho tittet opp mot Barcelona-supporterne og puttet fingrene i ørene sine, for å signalisere at kritikken mot han var uberettiget. Det falt ikke i smak hos de tilreisende, og heller ikke hos Barcelona-legenden Rivaldo. 

– Det var ikke en fin gest. Coutinhos mål var nydelig, men det er aldri bra å gjøre slikt mot egne supportere, sier Rivaldo til Marca. 

Og legger til: 

– Supporterne kritiserer Coutinho fordi de vet han kan utrette mer på banen. Jeg vet ikke hva som skjedde med han i løpet av uka, hva han leste i nyhetene og så på TV, men det handler om å være fokusert på jobben din. Hvis målene kommer nå, så vil alt forandre seg for Coutinho. 

Leeds United v Barcelona - 24 October 2000

REAGERER: Rivaldo har lite til overs for Coutinhos gest mot egne supportere. Foto: Andrew Cowie/rex (Rex Shutterstock)

Råder Coutinho til å bli værende 

Rivaldo herjet for den katalanske klubben i fem sesonger, og noterte seg for akseptable 130 nettkjenninger over 235 kamper. Brasilianeren vet altså alt om hva som kreves for å lykkes i en av verdens største klubber, og råder sin landsmann til å være tålmodig. 

– Coutinho er en spiller jeg liker svært godt, jeg har fulgt han siden han var i Liverpool. Man trenger personligheten til å utgjøre en forskjell når spillere som Lionel Messi og Luis Suarez ikke leverer, det er da Coutinho må være der. 

– Han er en spiller som kan levere 25 mål over en sesong, og score i viktige kamper. Hvis jeg var han, så ville jeg blitt værende i Barcelona – det er imponerende bare å spille for den klubben, og du finner ikke en lignende klubb i verden, slår Rivaldo fast. 

Nettavisen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *